Publicaties

Publicaties

Boeken
Bij de opleiding en cursussen wordt gebruik gemaakt van de volgende boeken (door Dr. Ben van Cranenburgh):

Serie “Toegepaste Neurowetenschappen” (BSL/Springer, Houten):

Alsmede:

Lees hier:

De boeken zijn te bestellen bij elke (internet)boekhandel.

De boeken uit de serie “Toegepaste Neurowetenschappen”, het boek ‘Van contractie naar actie. Motorisch leren in dagelijks leven, sport, muziek en revalidatie’ en het boek ‘Segmentale verschijnselen; een bijdrage aan diagnostiek en behandeling’ kunnen besteld worden bij Bohn Stafleu van Loghum.

Hersen-Herstel Poster
Deze poster is bijzonder handig voor het vergroten van kennis en inzicht, voor zowel patiënt als (directe) omgeving, na een beroerte of hersentrauma. Wanneer de patiënt weet dat er herstelmogelijkheden zijn, zal hij daar moed uit kunnen putten. Neem daarom rustig de tijd om aan de hand van deze Hersen-Herstel Poster de mogelijkheden uit te leggen.
Toelichting Hersen-Herstel PosterBestel hier de poster (€ 10,50 + verzendkosten).

Oriënterend Neuropsychologisch Onderzoek (ONO)
Het ITON heeft een oriënterend neuropsychologisch onderzoek (ONO) ontwikkeld. Het ONO is bedoeld als eerste oriënterende stap (signalering, screening) bij het vaststellen van neuropsychologische functiestoornissen bij CVA-patiënten.
ONO algemene informatie / ONO uitgebreide beschrijving / Bestellen

Downloaden modellen
De gedragscirkel
De vier determinanten van gedrag
De empirische cyclus
Het 12-cellenmodel

 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van actuele ‘Neuroweetjes’ en van de meest recente informatie over ons cursusaanbod? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!