Martje Huijben

Ergotherapeut

Ik ben Martje Huijben werkzaam als ergotherapeut in het Bravis ziekenhuis. Hier verricht ik werkzaamheden op de afdeling acute neurologie, de medisch specialistische revalidatie en eerstelijns zorg. Voorheen ben ik werkzaam geweest in een verpleeghuis op de afdelingen Geriatrische revalidatiezorg (GRZ) en de longstay afdelingen.
Mijn interesse ligt vooral bij de neurologische patiënten en dan specifiek de cognitieve revalidatie. Sinds 2009 ben ik gecertificeerd cognitief therapeut (CPCRT) en daarnaast ben ik ook Adult Sensory Integration Timmerman Treatment (ASITT) geschoold.
Cognitieve revalidatie is altijd een puzzel die je samen moet oplossen. Daardoor word ik nog altijd enthousiast van het onderwerp cognitie en cognitieve revalidatie. Zo ben ik bestuurslid van zowel de Nederlandse als de internationale Society of Cognitive Rehabilitation (SCR) en geef ik een actieve bijdrage aan de beroepsverenging.
Samenwerken is essentieel, juist om elkaar te informeren over (de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van) cognitie en dit vervolgens direct samen toe te passen op de werkvloer. Het geeft me veel energie om dit samen doen waarbij we gaan voor het beste resultaat voor de cliënten/patiënten.
Mijn doel met jullie is het delen van (herkenbare) informatie, die ook direct toepasbaar is in de praktijk. Informatie die aanzet tot denken maar ook antwoorden geeft, zodat iedere cliënt/patiënt passende begeleiding krijgt die hij/zij nodig heeft.