Henk Lindeman

Ervaringsdeskundige/auteur

Henk Lindeman kreeg meer dan 20 jaar geleden op zijn 38e een herseninfarct achterin zijn rechterhersenhelft. Ondanks de grootte van het infarct is hij daar “behoorlijk van herstelt”. Wel zijn er nog allerlei veranderingen op het gebied van bewegen, voelen, zien, ruimtelijk oriëntatie, aandacht voor de linkerkant (neglect) en het visualiseren. Ook speelt vermoeidheid een belangrijke rol in het dagelijks functioneren.
Na zijn infarct heeft Henk nog lange tijd drie dagen per week kunnen werken. Rond zijn 60e kreeg hij meer last van vermoeidheid en moest hij noodgedwongen stoppen met werken.
De presentaties over herstelervaringen en de lange termijngevolgen van zijn infarct worden door de toehoorders altijd erg gewaardeerd. In 2016 schreef Henk samen met neurowetenschapper Ben van Cranenburgh het boekje ‘Hersteld maar niet genezen’. Hierin worden de gevolgen van een beschadiging van de rechterhersenhelft vanuit de perspectief van de patiënt uitgebreid beschreven en toegelicht vanuit de neurowetenschappen.