Dr. Han Samwel

klinisch psycholoog, psychotherapeut, opleider

Han Samwel is klinisch psycholoog /psychotherapeut en opleider. Hij heeft meer dan 25 jaar gewerkt bij het academisch Pijncentrum van het Radboud UMC Nijmegen. Daar heeft hij zich gericht op het versterken van de interdisciplinaire samenwerking rondom de zorg voor chronische pijnpatiënten. Ook heeft hij een regionaal netwerk opgebouwd van psychologen die pijnpatiënten binnen de eerstelijnszorg. Op 17 oktober 2008 is hij gepromoveerd op een onderzoek naar de psychologische factoren die een rol spelen bij de intensiteit en beloop van chronische pijn. Daarnaast heeft hij 28 jaar gewerkt in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen. Daar heeft hij zich vooral beziggehouden met de behandeling van patiënten met longklachten (zowel longkanker als COPD), cardiologische klachten, pijnklachten, patiënten met medisch onverklaarde klachten zoals chronische vermoeidheid en revalidatie patiënten.
Vanaf januari 2019 is hij werkzaam bij de pijnspecialistische revalidatiekliniek Revalis is ’s Hertogenbosch waar hij verantwoordelijk is voor het opzetten van een nieuw zorgconcept waarbij pijnbestrijding, pijnrevalidatie en specialistische GGZ diagnostiek en behandeling wordt geïntegreerd.
Naast dit alles is hij sinds 2016 eigenaar van de psychotherapiepraktijk Grave waar hij zich vooral richt op het behandelen van patiënten met chronische lichamelijke klachten zoals pijn en vermoeidheid. Ook is hij hoofddocent aan de opleiding tot Gezondheidpsycholoog bij het RCSW Nijmegen.