Meer grip op prikkelbaar gedrag na hersenletsel

Locatie: Incompany

Deze cursus kan incompany georganiseerd worden. Individuele inschrijving is niet van toepassing. Vraag hier meer informatie aan.

Professioneel omgaan met agitatie, frustratie en boosheid.

In deze cursus komt de theorie over prikkelbaar gedrag bij mensen met hersenletsel vanuit het biopsychosociaal model uitgebreid aan de orde. Op basis hiervan worden mogelijke interventies besproken. Er zal ook aandacht zijn voor het verkennen en herkennen van eigen signalen en reacties op prikkelbaar gedrag en hoe deze te hanteren in contact met de cliënt met het probleemgedrag. De cursus is voor een deel gebaseerd op het behandelprotocol ‘Meer grip op prikkelbaarheid en prikkelbaar gedrag na hersenletsel’ waarbij er sprake is van een samenwerking tussen de psychomotore therapeut (PMT) en psycholoog. Het denk- en interventiemodel is echter ook voor beide disciplines (of andere professionals) los bruikbaar en inzetbaar in verschillende settingen. Er is in deze cursus voldoende ruimte voor praktijkvragen en inbreng van eigen casuïstiek. De werkvormen van de cursusdag zijn een afwisseling van minicollege, ervaringsoefeningen en video- en casuïstiekbespreking. Dit laatste in de vorm van begeleide intervisie; de deelnemers en begeleiders delen hun kennis en ervaring met betrekking tot besproken probleemgedrag. Dit is geen cursus “omgaan met agressie”, de aandacht is meer gericht op het behouden van controle op het eigen gedrag.

Inschrijfgeld: € 30,- | Kosten: € 275,-

Warning: A non-numeric value encountered in /home/customer/www/stichtingiton.nl/public_html/wp-content/themes/iton/single-agenda.php on line 333
Jaar
Vereniging
Beroepsgroep
Punten
2023
FGZPt
herregistratie Klinisch (neuro)psycholoog
6
Register Vaktherapie
Psychomotorisch therapeut
11
Drs. Niels Farenhorst
Drs. Niels Farenhorst
klinisch psycholoog
Meer informatie
Wouter Oonk
Wouter Oonk
Psychomotorisch therapeut
Meer informatie