6. Lezingencyclus ‘Het brein centraal’: Herstelervaringen na CVA vanuit de patiënt bekeken

16 december 2019

Het verhaal van CVA-patiënt Henk Lindeman over de acute fase, zijn revalidatie en de langetermijngevolgen van zijn CVA.

Henk kreeg ruim 20 jaar geleden een herseninfarct achterin de rechterhemisfeer en schreef hier samen met neurowetenschapper Ben van Cranenburgh een boek over: ‘Hersteld maar niet genezen’. Naast fysieke problemen heeft hij  problemen met de visuele waarneming, zijn vermogen zich dingen voor te stellen en ruimtelijke oriëntatie. Henk vertelt over de gevolgen van deze stoornissen voor zijn dagelijks functioneren en het opmerkelijke herstel dat hij door heeft gemaakt. Het verhaal van Henk geeft ons ‘een kijkje in de rechterhemisfeer’. Een deskundige docent van het ITON geeft neuro(psycho)logische achtergrondinformatie.

Deze lezing is onderdeel van de Lezingencyclus ‘Het brein centraal’ ITON 2019.

maandag 16 december 2019
Lezing: Hersteld maar niet genezen: Herstelervaringen na CVA vanuit de patiënt bekeken
Einde lezing
Henk Lindeman